Вступили в силу зміни до Податкового кодексу

Вступили в силу зміни до Податкового кодексу Закон України №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», який був опублікований 2 серпня 2014 року в газеті \”Голос України\” №146 набрав чинності на наступний день після опублікування, а саме – 03 серпня 2014 року.

«Цим Законом з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово, до 1 січня 2015р., введено новий загальнодержавний збір – військовий збір, який стягуватимуть за ставкою 1,5 % із доходів фізичних осіб, тобто з кожної 1000 грн. необхідно буде сплатити 15 грн.» – повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Сергій Попелишко.
Платниками збору є особи, визначені пунктом 162.1 статті 162 Податкового Кодексу, зокрема це фізичні особи, які отримують доходи та податкові агенти.
Об\’єктом оподаткування збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв\’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.
Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового Кодексу, тобто податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід зобов’язаний утримувати податок.
«В складних умовах, які зараз переживає країна, наші громадяни так чи інакше допомагають і підтримують армію, платять – то через волонтерів, то через смс на підтримку армії тому, сплата цього збору – це, в якійсь мірі, справа честі кожного з нас»- зазначив посадовець.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata