Понад 630 млн. грн. податкових платежів поповнили місцеві бюджети Буковини

До місцевих бюджетів Чернівецької області протягом восьми місяців цього року представники бізнес – спільноти сплатили 630,4 млн. грн. податків і зборів. Зокрема, у серпні місцеві бюджети області поповнилися на 105,4 млн. грн. З початку року план, затверджений органами місцевого самоврядування, виконано на 105,5 відсотків, додатково забезпечено надходження 33 млн. грн. податків.

Найбільшу питому вагу в доходах місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб – понад 66 відсотків, якого з початку року зібрано 419,4 млн. грн. За рахунок плати за землю місцеві бюджети поповнилися на 84,2 млн. грн., його частка в доходах місцевих бюджетів складає 13,4 відсотки.
Єдиного податку від підприємницької діяльність сплачено 76,9 млн. грн., питома вага платежу становить 12,2 відсотки.
За словами фахівців Міндоходів Буковини можна стверджувати, що згідно з Концепцією реформування податкової системи, децентралізація надходжень податків до місцевих бюджетів відбудеться за рахунок переведення податків із загальнодержавних до місцевих, що дозволить досягти самостійності управління місцевими грошовими ресурсами на користь регіону та забезпечити незалежність крайової казни від центральної влади.

peredplata