В Україні починається розробка шести родовищ нафти і газу

В Україні починається розробка шести родовищ нафти і газуВ Україні запускається розробка шести нових нафтогазових родовищ. Про це йдеться в наказах Міністерства енергетики від 4 і 5 вересня. Зазначено, що таке рішення прийнято на тлі припинення «Газпромом» поставок газу в Україну, повідомляє NewsOboz.org з посиланням на Сегодня.

В наказах відомства уточнюється, що йдеться про Валюхівське нафтогазоконденсатне родовище, також про Західно-Старовірівське, Кобзевське, Горобцівське, Євгенівське, Дробишевське газоконденсатні родовищах. Передбачувані обсяги видобутку палива не повідомляються.

Розробкою родовищ займатиметься належна до НАК «Нафтогазу» компанія «Укргазвидобування».

Раніше повідомлялося, що «Укргазвидобування» втрачає 340 тис. куб. м газу на добу в результаті зупинки роботи Ольхівської установки комплексної підготовки газу-1 (УКПГ), Ольхівської УКПГ-2, Кондрашовської УКПГ, Західновергунської УКПГ і Лобачевської УКПГ у зв\’язку з бойовими діями в Донецькій і Луганській областях.

Як відомо, російський «Газпром» припинив закачування палива в Україну з 16 липня поточного року. З цього дня Україна отримувала газ тільки за рахунок реверсних поставок. Однак сьогодні, за повідомленням «Укртрансгазу», Польща припинила реверсні поставки газу в Україну.

peredplata