У Чернівцях за каруселі брали забагато

У Чернівцях за каруселі брали забагатоЗа каруселі в парку чернівчани платили завищені ціни. Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету після численних скарг споживачів перевірило комунальне підприємство «Центральний парк культури й відпочинку імені Т. Г. Шевченка» і оштрафувало його на 4 тисячі гривень за зловживання монопольним становищем.
Як повідомив голова відділення Віктор Мотуляк, підприємство стягувало зі споживачів необгрунтовану плату. Так, на атракціони «Веселі гірки», «Колесо огляду», «Пневматичний тир», «Автодром» та деякі інші ціна була завищена на 15-35 відсотків.

Адміністрація парку, за даними АМКУ, визнала порушення, зобов’язалася привести ціни на каруселі до обгрунтованого рівня та сплатити штраф.

Однак нині покататися в парку можна за тими самими цінами, що й улітку.

– Ціни на атракціони економічно виправдані, – стверджує Юрій ВЕНГРИНЮК, директор парку культури й відпочинку. – Перевіряльники не розглядали наш парк у комплексі. Парк – це не лише атракціони, а й прибирання території, ремонт, робота Літнього театру тощо. Скажімо, відзначення в Літньому театрі багатьох державних заходів нам ніхто не фінансує. Тому за рік лише по театру маємо 200 тисяч гривень збитку. Загалом 2010 рік парк закінчив зі збитком, цього року ще не знаємо, чи зможемо вийти на прибуток. Також не врахували усього того, що парк робить для сиріт, багатодітних, малозабезпечених.

За словами директора, атракціони – одне з основних джерел заробітку парку. При цьому наплив відвідувачів тут спостерігається лише впродовж кількох місяців року. Через несприятливу погоду каруселі часто доводиться відключати. Однак і оператори атракціонів, і каси працюють весь рік. Адже каруселі належать до об’єктів підвищеної небезпеки, для роботи з ними потрібно навчати фахівців, тому людей намагаються втримати на роботі увесь рік, щоб не мати дефіциту фахівців.

– Ми дійшли компромісу з Антимонопольним комітетом, – каже Юрій Венгринюк. – Заплатили мінімальний штраф, практично всі недоліки виправили. У зв’язку з тим, що змінилася зарплата й зросли інші витрати, ціни на атракціони нині обгрунтовані.

Нині парк, за словами директора, не має можливості дбати про подальший розвиток. Адже лише один новий сімейний атракціон коштує мільйон гривень. А нинішні заробітки не дають можливості оновлювати техніку.
Зараз атракціони в парку працюють. Найдорожче покататися на «Американських гірках» – 30 гривень. А найдешевші ті розваги, які призначені для найменших відвідувачів. Ціни на них, за словами директора, навіть занижені.
Надія МАКУШИНСЬКА

Джерело

peredplata