Вартість залізничних квитків зросте?

Такий прогноз висловлюють експерти та економісти, зважаючи на намічені реорганізацію та модернізацію, що ближчим часом мають відбутися на «Укрзалізниці». Але подорожчання, на їхнє переконання, не принесе поліпшення комфорту пасажирам. Хіба лиш пасажирам швидкісних експресів, які обслуговують переважно східні напрямки.

Кажуть, що упродовж наступних років квитки подорожчають на 50-150%. Хоча на Львівській залізниці нас заспокоїли, що станом на сьогодні про зростання вартості квитків не йдеться і таке питання наразі не розглядається, однак що буде в наступному році, прогнозувати не беруться. Тому цілком ймовірно, що у 2012 році вартість залізничного пасажирського перевезення буде переглянута.

Нагадаємо, що з листопада «Укрзалізниця» ліквідувала 23 маршрути і 13 змінила. Ще одним із нововведень є те, що квитки продаються по мірі заповнення вагонів. Залізничники, як завше, все пояснюють збитковістю пасажирських перевезень. Як повідомили у прес-центрі «Львівської залізниці», постійно здійснюється їх моніторинг і можливі коригування.
Особлива увага звертається на збиткові приміські перевезення.

Також залізничники повідомили, що у цьому році не варто очікувати додаткових потягів на свята. На відміну від попередніх років, у зв’язку з відсутністю такої можливості, додаткових потягів не буде, хіба на певних напрямках можуть додати до потягів вагони, але тільки таку кількість, яка дозволена експлуатаційно.

Окрім того, основні проблеми наразі не стільки у вартості, скільки у відсутності квитків. Зокрема, у зв’язку із наближенням новорічних свят, наразі спостерігається найбільший попит на заліз-ничні квитки на п’ятницю, 30 грудня, і майже усі вони на цю дату на місця у потягах, включених до графіку руху, пасажири забронювали та викупили у дуже стислий час. Тому, якщо маєте намір кудись виїхати на новорічні святкування, будете змушені купувати квитки на інші дати.
Вл. інф.

peredplata