Учасники АТО звільнені від військового збору

Вчора, 18 червня, Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України, якими звільнила від сплати військового збору учасників антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Відповідний законопроект №2980 за основу і в цілому на засіданні парламенту четвер підтримали 277 народних депутатів.
Закон звільняє від оподаткування військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв\’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на період її проведення.

Згідно з законом, визначення порядку обліку осіб, щодо яких не застосовується стягнення військового збору з грошового забезпечення, покладено на Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Верховна Рада підтримала в цілому закон № 381-VIII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору\”, відповідно до якого скасовується 1,5% військовий збір з обміну валют

Додамо, що цьогоріч зі своїх доходів чернівчани спрямували на потреби Збройних сил України 20,0 мільйонів гривень військового збору.

peredplata