Фронт Змін проти крадіжки української землі

Фронт Змін проти крадіжки української земліСьогодні провладна більшість у Верховній Раді намагатиметься протягнути законопроект про ринок землі. Політична партія «Фронт Змін» виступає категорично проти проведення земельної псевдореформи і вимагає продовження мораторію на продаж землі в Україні.

«Фронт Змін» вважає, що завданнями справжньої земельної реформи в Україні мають стати підвищення продовольчої безпеки держави, продуктивності сільськогосподарського виробництва та конкурентоспроможності українського аграрного сектору на світовому ринку. І як наслідок – покращення соціальних та економічних умов життя сільського населення України.

Натомість плани уряду щодо припинення мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення не мають жодного стосунку до реальної земельної реформи в інтересах громадян. Більш того, завдання такої псевдореформи прямо протилежні інтересам українського народу – єдиного власника всього національного багатства.

Влада поставила собі за мету сконцентрувати в руках наближених до уряду та президента олігархів мільйони гектарів родючих чорноземів. Під гаслами земельної реформи керівництво держави хоче створити законодавчі передумови для багатомільярдних спекуляцій національним надбанням. Результатами цього буде остаточна руйнація інфраструктури в сільській місцевості, зубожіння селян та стрімка урбанізація населення України.

Ми знаємо, як провести земельну реформу в інтересах українського народу, напрацювали відповідні законодавчі пропозиції. Однак, в нинішньому парламенті повноцінна політична та професійна дискусія щодо земельної реформи неможлива. Провладна парламентська більшість бездумно виконує волю своїх політичних власників, штампуючи антинародні «реформи» одну за одною – після податкової, пенсійної та медичної надійшла черга земельної, яка матиме ще більш руйнівні наслідки.

Ми категорично проти урядового законопроекту «Про ринок земель в Україні», який «проштовхується» парламентською більшістю.

На сьогодні єдиними змінами в земельному законодавстві, які ми вважаємо доцільними, є продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2014 року. За цей час має бути проведена повна інвентаризація земель та прийнятий закон про загальнодержавну програму соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку сільських місцевостей.

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вніс до парламенту відповідний законопроект (реєстраційний № 9295 від 17 жовтня 2011 року).

peredplata