Порошенко розповів, чи подешевшають імпортні автомобілі

Президент України Петро Порошенко запропонував Прем\’єр-міністру Арсенію Яценюку забезпечити комплексне опрацювання центральними органами виконавчої влади питання скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто та за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію, передає УНН.

“Із врахуванням поточної ситуації окремі заходи щодо зниження податкового навантаження на імпорт легкових автомобілів вже реалізовано або планується реалізувати. Так, за рішенням міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 10 вересня 2015 року, з 30 вересня поточного року скасовано спеціальне мито”, — повідомив П.Порошенко.

Повідомляється, що на даний час, згідно з чинним законодавством, під час розмитнення легкового автомобіля до бюджету сплачуються ввізне мито, акцизний податок, податок на додану вартість, додатковий імпортний збір, а також спеціальне мито у випадку ввезення на митну територію України нового транспортного засобу.

“З 1 січня 2016 року уряд планує припинення справляння додаткового імпортного збору”, — додав П.Порошенко.

Глава держави наголосив, що прийняття збалансованого рішення з порушеного питання потребує його всебічного розгляду Кабінетом міністрів України, який згідно з Конституцією України та Законом України “Про Кабінет Міністрів України” забезпечує проведення фінансової, цінової, інвестиційної та податкової політики, структурно-галузевої політики, політики у сферах праці та зайнятості населення, екологічної безпеки, здійснення зовнішньоекономічної діяльності України.

“У зв’язку з цим Прем’єр-міністру України А.П.Яценюку запропоновано забезпечити комплексне та ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми та за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення”, — додав П.Порошенко.
Додамо, що під зазначеною петицією стоїть 38 тисяч 326 підписів з 25 тисяч необхідних для розгляду Президентом.

peredplata