Янукович дозволив \”Нафтогазу\” обмежувати споживання газу боржникам

Янукович підписав зміни у закон \”Про теплопостачання\” щодо використання технологічного мінімуму природного газу, за яким боржникам будуть обмежувати споживання газу.

Мотивація тут та, що оскільки відповідальність за закупівлю газу і безперебійне газопостачання споживачів України несе НАК \”Нафтогаз України\”, НКРЕ повинна бути солідарна з компанією, або той суб\’єкт, який відповідає за постачання природного газу та розрахунків за нього, повинен управляти фінансовими потоками.

Крім того, відповідно до закону України \”Про теплопостачання\” одним з принципів, на яких базується державна політика у сфері теплопостачання, є заборона відключення в опалювальний період об\’єктів теплопостачання від систем енерго-, газо-, водопостачання як об\’єктів життєзабезпечення і стратегічного призначення.

З метою недопущення фінансових збитків НАК \”Нафтогаз України\”, згідно з законом, необхідно внести такі зміни в закон \”ПРО теплопостачання\”: зобов\’язати споживачів теплової енергії здійснювати оплату теплопостачальною організації виключно на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання і ввести термін \”технологічний мінімум споживання природного газу\”. Також, надати право обмежити споживання природного газу його споживачам до технологічного мінімуму споживання у разі невнесення або внесення в неповному обсязі плати за використаний природний газ та послуги з його транспортування.

Джерело РБК-Україна

peredplata

2 thoughts on “Янукович дозволив \”Нафтогазу\” обмежувати споживання газу боржникам

Comments are closed.