У Мамаївцях перерили городи селянам

У Мамаївцях перерили городи селянамУ селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області двадцятьом господарям без їхньої згоди розрили земельні наділи. Селяни кажуть, що грунт був удобрений та виораний і в сезон вони вирощували на ньому овочі. . Протягом двох діб на людські городи приїжджали машини, які викопували з півметрової глибини залізні труби. Мамаївчани кажуть, що городи їм розрили з розпорядження ДКП «Чернівціводоканал».

– Минулого тижня копали без згоди власникі, – розповів molbuk.ua депутат Чернівецької обласної ради Віталій Захарюк. – Відповідно порушили право їхньої приватної власності на земельні ділянки. Люди протягом багатьох років доглядали за ними, вносили туди міндобрива. Ці городи були родючими і тепер за один день родючі шари грунту були зруйновані. Нині ми хочемо, щоб винні у скоєному виправили свою помилку і хоча би розрівняли ями на городах. Дану домовленість слід оформити як офіційний документ.

Житель Мамаївців Микола Дорош розповів, що його город розрили найпершим. «Я ходив до робітників, які витягували з грунту труби, і запитував, що вони коять, – каже чоловік. – Ті лише стримано відповіли, що виконують розпорядження ДКП «Чернівціводоканал». А за скоєне мені як власнику города заплатять 200 гривень».

Джерело

peredplata