На Буковині зафіксоване зростання зайнятості населення

На Буковині зафіксоване зростання зайнятості населення На Буковині впродовж останніх років спостерігається тенденція щодо зростання зайнятості населення та зменшення рівня безробіття, поінформувала сьогодні під час апаратної наради під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Георгія Галиця директор обласного центру зайнятості Галина Чупіна.

Зокрема, вона відзначила, що за оперативними даними служби статистики, чисельність зайнятого населення в середньому за 9 місяців минулого року в Чернівецькій області склала 386,3 тис. осіб та збільшилася у порівнянні з відповідним періодом 2010 року на 1,6 тис. осіб. Рівень зайнятості в середньому за 9 місяців 2011 року зріс на 0,2 відсоткових пункти та склав 57,9%, проти 57,7% відповідного періоду минулого року.

“Торік соціальними послугами служби зайнятості скористалося понад 30 тис. безробітних, що на тисячу осіб більше проти 2010 року, – відзначила Галина Чупіна. – З початку року службою зайнятості зареєстровано 19,8 тис. незайнятих осіб, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, що на 4% більше в порівнянні із 2010 роком”. Вона додала, що чисельність громадян, охоплених активними заходами сприяння зайнятості населення, торік становила понад 22 тис. незайнятих осіб. Рівень охоплення незайнятого населення, яке користувалося соціальними послугами служби зайнятості, заходами активної політики зайнятості збільшився в порівнянні з 2010 роком на 5,1 відсоткових пункти та склав 73%.
За сприянням обласної служби зайнятості у 2011 році працевлаштовано 12,5 тис. людей, в тому числі з числа незайнятого населення майже 10 тис. осіб. За консультаційними послугами працевлаштовано 2,6 тис. осіб. “Рівень працевлаштування незайнятих громадян, які перебували на обліку в службі зайнятості, склав 32,6% та збільшився у порівнянні із 2010 роком на 1,2 відсоткових пункти”, – повідомила директор обласного центру зайнятості. На робочі місця, створені за рахунок надання дотацій роботодавцям з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, працевлаштовано 781 безробітного, в тому числі 544 безробітних, які потребують додаткових гарантій у сприянні зайнятості. Загалом, на таких робочих місцях працювало за діючими договорами в минулому році 1,6 тис. колишніх безробітних. Роботодавцям відшкодовані витрати за заробітну плату в розмірі 14,1 млн. гривень.
Прес-служба ОДА

peredplata