Максим Бурбак:\”2 евро за дороги в Україні для іноземних авт – не дорого\”

Максим Бурбак:"2 евро за дороги в Україні для іноземних авт - не дорого"Про законопроект 4932 і події навколо нього. По перше, це європейська норма. Автомобілі іноземців, які в\’їжджають на територію європейської держави, мають сплачувати внесок за користування дорогами цієї країни. Законопроектом 4932 пропонується запровадити таку ж норму і в Україні. Ці гроші спрямовуватимуться в Дорожній фонд, який запрацює з 2018 року.

І це буде чесно стосовно понад 9 мільйонів автовласників українців, які після прийняття безвізу з 11 червня цього року можуть поїхати до країн Європи і будуть сплачувати за користування їхніми дорогами. А ці гроші підуть на ремонт і будівництво наших доріг, на підвищення безпеки руху .

По друге, сума до сплати символічна для європейців (які будуть платити ці внески), за 1 день 2 євро, за тиждень – 7 і тд.

Є бонус – чим довше вони перебуватимуть в Україні, тим менша плата.

І ще, законопроект був зареєстрований ще влітку минулого року. Акція під ВР проходить сьогодні, хоча закону навіть в порядку денному немає. І я розумію чому понад рік ніхто навіть не намагався його бодай обговорити. Але справедливість по відношенню до наших українських автомобілістів повинна бути відновлена ! І я готовий до професійної дискусії . Але проблема українських автомобілістів, які їздять на нерозмитнених авто з іноземною реєстрацією – це інший законопроект і інша проблема.

peredplata