Москаль просить Кабмін узятися за будівництво обхідної залізничної колії на Буковині

Москаль просить Кабмін узятися за будівництво обхідної залізничної колії на БуковиніГеннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням проконтролювати виконання п.4 ст. 3 Закону України “Про комплексну програму утвердження України, як транзитної держави”, прийнятого Верховною Радою України 7.02.2002р. № 3022-III. Закон передбачає “підготовку проекту і побудову обхідної залізничної колії між станціями Мамалига (Новоселицький район) – Ларга (Кельменецький район) Чернівецької області з метою забезпечення національної безпеки України та вдосконалення переміщення транзитних вантажів”.

Відстань із Чернівців до Києва залізницею через Кам’янець-Подільський складає 617 км, через Чортків – 689 км, а через Львів – 786 км.

Крім оптимізації часу руху пасажирських поїздів до Києва обхідна колія зможе скерувати через Чернівецьку область потоки відгалужень 7-го та 9-го транспортних коридорів, поки їх не переправила Молдова, як це сталося в Одеській області з портом Рені.

Влада Чернівецької області, схоже, намагається відвести увагу від цього проекту, роздаючи обіцянки про можливість пропустити поїзд через Молдову. Хоча ніякої цього договірної бази для цього немає.

Світлина

peredplata