«Буковинський БАМ» відзначає своє 30-річчя

«Буковинський БАМ» відзначає своє 30-річчяУ с.Вікно Заставнівського району відбулися урочистості з нагоди 30-річчя з дня введення в дію водогону «Дністер-Чернівці».

Ця подія у свій час була дуже важливою для жителів міста. «Наприкінці 70-х – на початку 80-х років велося багато суперечок з приводу того, чи потрібно будувати водогін на такій відстані, чи виправдає він себе, – розповідає Олександр Шумейко, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства і колишній багаторічний керівник КП «Чернівціводоканал», – Але сміливе і, як показали роки, дуже правильне рішення таки було прийняте».

Очевидці тих подій порівнюють прокладання водогону з БАМом. Після 8-річного будівництва, саме 24 березня 1982 року з села Вікно була подана перша черга води, яка надходила просто в резервуари чистої води «Попова» у Чернівцях. Тоді було відправлено 30 тисяч кубометрів води, тепер же добова норма складає 50 тисяч кубометрів.

Перед початком урочистостей в с.Вікно головний інженер водогону провів для усіх гостей дуже пізнавальну екскурсію, з якої можна було дізнатися, яких шлях проходить Дністрова вода, перш ніж потрапити до осель чернівчан. Спочатку це хлораторна станція, потім – очисні споруди, після яких вода виходить вже придатною для вживання. Спеціалісти кажуть, що тут вона навіть краща, ніж джерельна. Також гостям урочистостей продемонстрували фільм про роботу станції, відзнятий спеціально до ювілею.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василь Тімофеєв та директор міського департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Сірман привітали всіх з цією значною подією від імені секретаря Чернівецької міської ради Віталія Міхайлішина, та відзначили кращих працівників медалями «На Славу Чернівців», подяками від міської ради та грошовими подарунками. Окремо були відзначені ветерани, яки пропрацювали на водогоні більше 25 років.

Ну і, звичайно ж, які урочистості без концерту? Вітали присутніх піснями та танцями митці Вікнянського будинку культури. А гарним урочистим акордом на завершення святкувань став гімн села Вікно, написаним відомий в краї журналістом, редактором газети «Чернівці» Василем Бабухом. Він, до речі, й сам родом з цього села і в далекому 1982 році написав першу статтю про новий водогін.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata