Чернівці отримали 400 мільйонів податків

Протягом п’яти місяців цього року податкові надходження столиці Буковини склали 400,9  млн. грн. – інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Традиційно, основою бюджету столиці Буковини є податок на доходи фізичних осіб. Цього року з офіційних доходів чернівчани сплатили 228,4 млн. грн. податку, що на Податок на доходи фізосіб стабільно забезпечує місцеву громаду надходженнями та складає 57  відс. загальної суми податків.

Податкові надходження від платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування,  склали 74 млн. грн. Це на 7,4  млн. грн. більше попереднього року.

У січні  – травні до бюджету Чернівців землевласники та землекористувачі перерахували 60,2 млн. грн. плати за землю, надходження від роздрібної торгівлі алкоголем і тютюновими виробами збагатили бюджетний кошик Чернівців на 36,3 млн. грн.

Кожна з наведених цифр — не лише результат роботи чернівецької бізнес – спільноти, а й перспективи для збільшення надходжень та поліпшення умов життя мешканців нашого міста.

 

peredplata