За використання регіональних земель платники Буковини сплатили до казни майже 137 млн.грн.

Впродовж січня – червня 2018 року землевласники та землекористувачі Чернівецької області сплатили до регіональної казни майже 137 мільйонівгривень земельного податку та орендної плати  –інформує очільник Головного фіскального відомства Буковини Віталій ШпакТа зауважує, загалом по платі за землю зберігається позитивна динаміка. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року додатково до бюджету надійшло 7,9 млн. гривень.

Ріст надходжень, насамперед, є свідченням сумлінності платників податків – власників землі та землекористувачів регіону, а також злагодженості зусиль органів місцевого самоврядування та фіскальної служби.

Слід відзначити, виконання індикативу склало 100,1 відсотки. Відтак, основними платниками податку є юридичні особи, якими забезпечено надходження в сумі 100,8 млн. гривень, що на  7,1 млн. гривень більше за очікувані показники. Решту, а саме 36,1 млн.  гривень сплатили фізичні особи, що на 3,4 млн. гривень більше за прогнозовані розрахунки.

У фіскальному відомстві наголошують, всі буковинці – землевласники та землекористувачі до 1 липня поточного року отримали податкове повідомлення-рішення про суму нарахованого податку. Відтак, вказані суми необхідно буде сплатити впродовж 60 днів. Тобто, кінцевий термін сплати податку за 2017 рік землевласниками та землекористувачами – 29 серпня 2018 року. Податок необхідно сплатити в законодавчо встановлені терміни, адже порушення термінів сплати спричиняє застосування штрафних санкцій та нарахування пені.

peredplata