Бюджети чернівецької області отримали понад 57 мільйонів акцизного податку

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомили, що за перше півріччя 2018 року від продажу підакцизних товарів місцеві скарбниці Буковини поповнились більш як на 57 млн.грн. гривень акцизного податку. Виконання індикативних завдань забезпечено на 114,7 відсотків. В абсолютній сумі це додаткові 7,3 млн.грн.

Акцизний податок з роздрібної торгівлі залишається у розпорядженні органів місцевого самоврядування та є стабільним джерелом надходжень місцевих бюджетів, у тому числі об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, для реалізації у роздріб алкоголю і тютюну підприємцю необхідно мати відповідні ліцензії, які видає фіскальна служба. Вартість дозволу на продаж алкогольних напоїв становить 8 тисяч гривень на рік на кожний електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ – 500 гривень. Плата за ліцензію на торгівлю тютюновими виробами складає 2 тисячі гривень, на території сіл і селищ – 250 гривень на кожне місце торгівлі.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також довідки про внесення місця зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного держреєстру можна отримати в Головному управлінні ДФС та Центрах обслуговування платників за місцем здійснення діяльності. З інформацією про місця надання послуг щодо ліцензування; бланки заяв та інших документів, необхідних для звернення можна ознайомитись за посиланням (http://cv.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/).

 

peredplata