Громада Чернівців отримала майже 700 мільйонів податків

Упродовж семи місяців цього року податкові надходження Чернівців склали 699,5 млн. грн., що на 127,5 млн. грн., або на 22,3 відс. більше показника минулого року.

Традиційно, основою бюджету столиці Буковини є податок на доходи фізичних осіб. Цього року з офіційних доходів чернівчани сплатили 429,1 млн. грн. податку, що на 91,9 млн. грн., або на 27,2 відс. більше, ніж торік. Податок на доходи фізосіб стабільно забезпечує місцеву громаду надходженнями та складає 61,3 відс. загальної суми податків.

Податкові надходження від платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, склали 110,1 млн. грн. Це на 23,4 млн. грн., або на 27,0 відс. більше попереднього року.

У січні – липні до бюджету Чернівців землевласники та землекористувачі перерахували 88,6 млн. грн. плати за землю, що на 3,5 млн. грн. перевищує минулорічні показники.

Надходження від роздрібної торгівлі алкоголем і тютюновими виробами збагатили бюджетний кошик Чернівців на 52,2 млн. грн., що на 1,7 млн. грн. більше, ніж торік.

У топ – п’ятірці податкових надходжень – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Упродовж цього року платники податку на нерухоме майно сплатили до бюджету столиці Буковини 10,3 млн. грн. податку, що на 3,7 млн. грн. перевищує показники минулого року.

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata