В США закликають Україну позбутися газзбутів Фірташа

Представники державних органів США закликають українську владу якнайшвидше реформувати ринок постачання газу населенню.

Про це йдеться у листі Комісії з безпеки та співробітництва в Європі на адресу президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який є у розпорядженні Економічної правди.

“Закликаю вас завершити економічні та ринкові реформи, які ви зобов’язалися провести після ухвалення в квітні 2015 року Закону України “Про ринок природного газу”. Україна зробила важливі кроки в напрямку реформування економіки, антикорупційної системи та сегментів внутрішнього енергетичного ринку. Однак, незважаючи на ці досягнення, важливі реформи залишаються незавершеними”, – йдеться у листі.

На думку Комісії, український ринок постачання газу населенню “досі охоплений систематичною корупцією, джерелом якої є посередники, контрольовані Дмитром Фірташем”.

Усунення цих посередників з ринку збільшило б прозорість та підзвітність і наблизило б Україну до вільного ринку, йдеться у зверненні.

“Нагальність цих реформ підсилюється загрозою енергетичній безпеці України та політичній стабільності Європи з боку “Північного потоку – 2”. Президент Трамп зробив протидію будівництву “Північного потоку – 2″ пріоритетним напрямком. Але Сполучені Штати не можуть цього зробити без активної партнерської підтримки України”, – йдеться в заяві.

“Завершивши реформи, Україна зможе залучити більше іноземних інвестицій та зберегти за собою роль держави-транзитера енергоресурсів”, – вважають в Комісії.

Комісія з безпеки та співробітництва в Європі, також відома як Гельсінська комісія США, є незалежною владною установою Сполучених Штатів, яка була заснована Конгресом у 1975 році для моніторингу виконання Гельсінських угод та інших зобов’язань в рамках Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

До Комісії входять дев’ять членів Палати представників, дев’ять членів Сенату та по одному представнику від Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі.

peredplata

1 thought on “В США закликають Україну позбутися газзбутів Фірташа

  1. Уже пора віддівати ФІРТАША в США хай розберуться там з ним. Наші лише захищають його за великі дивіденти.

Comments are closed.