Рівень доходів буковинців один з найнижчих у державі. Папієв повинен піти у відставку – Назар Горук

  Рівень доходів буковинців один з найнижчих у державі. Папієв повинен піти у відставку – Назар Горук Так прокоментував офіційну статистику щодо розміру середньомісячної зарплатні в області керівник фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назар Горук.

За інформацією Головного управління статистики у Чернівецькій області, середньомісячна заробітна плата працівників у березні 2012р. становила 2190 грн. За цим показником Буковина пасе задніх серед інших областей держави.

«Варто підкреслити, що офіційна статистика подає номінальну зарплатню, після сплати податків та обов’язкових відрахувань, люди отримують на руки значно менше грошей», – сказав Назар Горук. Він додав, що обіцянки та гарні слова, які повсякчас лунають з уст буковинських владників є, м’яко кажучи, неправдою.

«Пригадаймо ті передвиборчі біл-борди, з яких Михайло Папієв обіцяв, що «успіх належатиме усім». Наразі успіх належить лише обласній верхівці регіоналів та олігархам, від яких залежить влада. Де те «покращення життя», де обіцяні реформи?», – зазначив Назар Горук.

На підтвердження своїх слів свободівець запропонував глянути на передвиборчу програму буковинських регіоналів. «Вони обіцяли, що Чернівецька область стане першою в Україні за якістю життя – натомість маємо одні з найнижчих зарплат в країні. Обіцяли взаємодію між органами влади – натомість знищують місцеве самоврядування. Обіцяли нові робочі місця й повернення заробітчан – натомість маємо занепад економіки, адміністративний, податковий тиск на непідконтрольний владі бізнес. Гарантували правопорядок – натомість отримали безкарних бойчуків. За таких умов, керівник виконавчої влади в області, якщо він відповідальний політик, чесна й порядна людина мав би піти у відставку, визнавши свою безпорадність», – підсумував Назар Горук.

peredplata