У кого найвищі зарплати на Буковині

Заробітна плата та стан її виплати у Чернівецькій області у жовтні 2018 року

 Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю працюючих 10 і більше осіб) Чернівецької області у жовтні п.р. становила 7128 грн, що в 1,9 раза більше рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн) та на 0,9% – рівня вересня п.р. Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

Індекс реальної заробітної плати у жовтні п.р. порівняно з вереснем п.р. становив 99,6%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (11297 грн) і фінансова та страхова діяльність (11024 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (9970 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (3716 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання; каналізації, поводження з відходами (6092 грн).

На 1 листопада п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 529,2 тис.грн., з неї 84,7% – заборгованість працівникам економічно активних підприємств.

Найбільша сума заборгованості економічно активних підприємств припадала на підприємства сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (66,9%), а за територіальним розподілом основну частину боргу утворено в Путильському районі (66,9%).

peredplata