Фищук придорожний

Вітайте ще одного антигероя 2018 року, який посів третє місце в нашому рейтингу!

Отож, Олександр Фищук, вже екс-голова Чернівецької ОДА, людина, яка запам’яталась нам втратою 68 мільйонів гривень на ремонти доріг.

5 вересня 2018 року уряд в рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» передбачили зменшення видатків з Чернівецької області на суму 67,81 млн. грн. (https://bit.ly/2Q4HAw9). У відповіді на наш запит в ОДА повідомили, що урядова перевірка знайшла порушення фірмою «ІНТЕКО ХОЛДІНГ СРЛ» істотних умов договору щодо ремонту дороги-підїзду до КПП «Порубне» і договір було розірвано, уряд забрав гроші.

Хоча міністр інфраструктури на засіданні уряду дав інше публічне розяснення щодо профуканих мільйонів.

– Щодо тих, кому не подобається, що у них забирають гроші. Іншої реакції бути не може. У ситуації, коли фінансовий ресурс обмежений, ми не можемо дозволити, що хтось тримає гроші на депозиті, отримує гроші і розповідає, що коли-то все буде. Це неприпустимо! (https://bit.ly/2SrvPlx).

Варто зазначити, що це не єдині гроші, які у 2018 році втратила область. Чого вартий лише скандал з ЄС щодо модернізації пунктів пропуску Дяківці” та “Красноільський”. Будівництво цих обєктів ведеться ще з 2014 року. Загалом ЄС мав витратити на цей проект 750 млн. євро. Натомість заплатить за нього багатий державний бюджет України (https://bit.ly/2ES7zVy).

Ми розуміємо, що тут спільна відповідальність розпорядників грошей і обласної влади. Ці втрати, які понесли ми з вами, завершились втратою посади Олександром Фищуком. Хоча ми й розуміємо політичну вмотивованість цього рішення, однак воно цілком заслужене. Як і наше третє місце.

З чим і вітаємо Олександра Фищука!

#закупівліЧернівці

 

peredplata