Антимонопольний комітет оштрафував \”Чумак\” за недобросовісну конкуренцію

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України оштрафовано ПАТ «Чумак» (Херсонська область) на 50 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої інформації.

Як повідомили в Чернівецькому обласному відділенні Антимонопольного комітету, Колегією встановлено, що в період 2009 – 2010 років в роздрібній мережі знаходились майонези «Чумак Справжній 72 %», «Чумак Апетитний», «Чумак Легкий Справжній» та «Чумак Провансаль», на упаковках яких поширювалась неправдива інформація, а саме, напис «Схвалено Міністерством охорони здоров’я України».

Водночас, Міністерство охорони здоров’я України заперечило можливість застосування у етикетуванні продукції цих майонезів вислову «Схвалено Міністерством охорони здоров’я України”.

Тому розміщення на етикетках/упаковках продукції ПАТ «Чумак» напису «Схвалено Міністерством охорони здоров’я України» є неправдивою інформацією, яка вводить в оману покупців (кінцевих споживачів) та впливає на їх наміри щодо придбання аналогічної продукції (інших виробників), на упаковках/етикетках якої відсутній вищезазначений напис.

ПАТ «Чумак» визнано факт вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, вжито заходів щодо його усунення, дизайн упаковки майонезів змінено.

peredplata