Понад 5100 автомобілів на єврономерах оформлено Чернівецькою митницею ДФС

З 25 листопада 2018 року по 27 січня 2019 року Чернівецькою митницею ДФС оформлено 5144 транспортних засоби громадян з іноземною реєстрацією. Це авто, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебували у митних режимах «тимчасове ввезення» або «транзит». Про це інформує Чернівецька митниця.

Понад 364 млн. грн. – таку суму сплатили громадяни, які здійснили митне оформлення своїх автівок. З цієї суми понад 329 млн.грн. перераховано до Пенсійного фонду.

Нагадаємо: Законами України №2611-VIII та № 2612-VIII, які набрали чинності 25 листопада 2018 року, встановлено нові умови ввезення транспортних засобів, запроваджено ставки акцизного податку та посилено відповідальність за недотримання вимог законодавства щодо використання транспортних засобів на іноземній реєстрації. Зокрема, встановлено пільговий період застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення легкових транспортних засобів, що використовувалися, які ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання у кількості один легковий автомобіль на таку особу. Пільговий період діятиме упродовж 90 днів з моменту набрання чинності вказаних Законів.

Із загальної кількості розмитнених авто понад 80 % перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 8500 грн. за кожне авто, що звільнило їх від адміністративної відповідальності через недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу.

Нагадаємо: протягом 180 днів з дня набрання чинності Законом України №2612-VIII митне оформлення транспортного засобу, щодо якого порушені строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Застерігаємо: з 24 травня 2019 року значно зросте відповідальність за порушення строків та вимог митних режимів.

Також лише до 22 лютого 2019 року триватиме термін дії пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Звертаємо увагу, що норми законів України та інших нормативно-правових актів з питань митної справи чинні на день прийняття митної декларації митницею. Отже, щоб скористатись 50% пільгою при сплаті акцизу, необхідно, щоб митна декларація для поміщення транспортного засобу у митний режим «імпорт» була прийнята митницею не пізніше 21 лютого 2019 року.

Тому звертаємо увагу власників автомобілів з іноземною реєстрацією: не чекайте останніх днів! Вчасно звертайтесь до митного органу, аби оформити свої автівки!

Нагадуємо, що митне оформлення транспортних засобів для вільного обігу в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС громадяни можуть здійснити у відділі митного оформлення №1 за адресою: м.Чернівці, вул. Руська, 248 М. Час роботи відділу: з 09:00 год. до 24:00 год. щодня (без вихідних).

 

peredplata