Стало відомо, скільки отримують водії в Україні

10 000 грн у середньому платили водіям в Україні. Фахівцям за кермом найлегше було знайти роботу в столиці – там спостерігався найбільший дефіцит працівників за останнє півріччя. А ось в Чернівецькій області працевлаштуватися було складніше всього. Аналітична служба OLX Робота назвала зарплати водіїв різних категорій.

 

Середня зарплата водія в Україні за останні півроку склала 10 000 грн. Серед робочих спеціальностей це найпопулярніша професія – стверджують аналітики OLX Робота. За даний період на платформі компанії шукали більше 7 000 співробітників, які вміють крутити баранку.

 

Найбільш затребувані володарі прав категорії В. На них в цьому півріччі припало 60% всіх вакансій водіїв. На другому місці за популярністю серед роботодавців ті, хто за кермом вантажівок – 27%. З категорією D можна влаштуватися на автобус у 13% випадків.

 

Найбільше в Україні в останньому півріччі отримували водії вантажних автомобілів і машиністи на виробництві – 13 500 грн в середньому. Дохід таксистів, кур’єрів на авто й інших фахівців з категорією В склав 10 000 грн. Стільки ж отримували водії автобусів.

 

 

Водійські права Середня зарплата

(медіанна)

Кількість вакансій
на OLX Робота
Категорія В 10 000 грн 60%
Категорія С 13 500 грн 27%
Категорія D 10 000 грн 13%

 

За кордоном середня зарплата фахівців за кермом за цей же період була майже у 4 рази більше. Українським водіям пропонували 37 000 грн.

 

Найбільший дефіцит власників прав спостерігався в столиці. 37% пропозицій надходило від київських роботодавців. В останньому півріччі водії також легко могли знайти роботу в Дніпропетровській області – 11% вакансій, Одеській – 9% і Харківській – 6%. А найскладніше було працевлаштуватися фахівцям з Чернівецького регіону.

 

Топ-5 областей, де потрібні водії:

  1. Київська область – 37%
  2. Дніпропетровська область – 11%
  3. Одеська область – 9%
  4. Харківська область – 6%
  5. Запорізька область – 4%

 

 

Довідка про компанію

 

OLX Робота – це онлайн-сервіс №1 для пошуку та розміщення вакансій у сегменті блакитних комірців. Ресурс входить в трійку лідерів з пошуку персоналу в Україні. Кожного місяця платформу відвідують 2,6 млн користувачів. Щодня оголошення на платформі розміщують 20 000 роботодавців. База сервісу налічує понад 43 000 актуальних пропозицій з працевлаштування. 13% всіх вакансій припадає на роботу за кордоном.

 

OLX – один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.

Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії “Купівлі” для IOS і Android за даними SimilarWeb.

 

 

Контакти:

PR спеціаліст OLX Ukraine & Central Asia

Діана Демиденко

diana.demydenko@olx.com

peredplata