На Буковині понад 2 тисячі найманих працівників припинили отримувати «нелегальну» зарплату

Про це інформуютьу Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. Необхідно відмітити тенденцію постійного зростання як кількості найманих працівників, які перебувають у трудових відносинах із бізнес – спільнотою регіону, так і нарахованої їм заробітної плати та сплаченого податку – акцентують у відомстві.

Слід зазначити, що це стало можливим тільки завдяки фахівцям фіскальної служби, які постійно проводять на теренах області заходи спрямовані на легалізацію ринку праці. Відтак, тільки у січні 2019 року узаконено трудові права 2043 «сірих» наймитів. Натомість у січні минулого року таких було лише 164.

Така позитивна динаміка офіційного працевлаштування сприяє не тільки наповненню бюджетів, а й підвищенню соціальних гарантій громадян, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями Чернівецької області – наголошують у відомстві.

Та продовжують, підрозділами оподаткування фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області у січні цього року перевірено 6 господарників, котрі мали потенційні «трудові» ризики, – і не помилилися. За наслідками інспектувань несумлінним комерсантам регіону, які нехтували законом донараховано понад 147,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 7,7 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Крім того, з початку року перевірено 23 бізнесмени по виявленню доходів, які виплачуються в «конвертах».

Загалом, роботодавцям та працівникам варто пам’ятати, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата становить у місячному розмірі 4 173 гривень – наголошують у територіальній фіскальній службі.

peredplata