Акцизний податок збагатив місцеві бюджети Буковини на 19,2 млн грн.

В Головному управління ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що за січень-лютий 2019 року бюджети місцевих громад Чернівецькій області за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів в роздрібній торгівлі поповнились на 19,2 мільйона гривень. Таким чином виконання індикативного завдання забезпечено на рівні 105,1 відсотка. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 1,4 млн. грн.

У відомстві зазначають, що активна громадянська позиція усіх членів територіальних громад краю має посприяти тому, щоб представники підприємництва, котрі здійснюють реалізацію алкогольної продукції та тютюнових виробів, робили це на рівні високої податкової культури. Від цього у виграші будуть усі, адже до бюджету громад надходитимуть належні податкові надходження від продажу легальної якісної продукції.

Варто лише перевіряти, чи відображена у фіскальному чеку інформація про суму сплаченого ним роздрібного акцизу. У разі її відсутності у фіскальній службі області рекомендують негайно повідомити про факти нелегальної реалізації підакцизної продукції органи ДФС.

Інформує ГУ ДФС у Чернівецькій області.

 

peredplata