Багатодітні сім’ї Буковини вже у травні отримають грошову допомогу

Перші соціальні виплати на третю дитину багатодітні сім’ї Буковини отримають у травні

З 1 квітня багатодітні сім’ї можуть отримувати щомісячну грошову допомогу від держави у розмірі 1700 гривень. З квітня по червень триває подача заяв на отримання цих грошей, однак поки що їх не виплачували через відсутність програмного забезпечення.

Вчора до Департаменту соціального захисту надійшло програмне забезпечення для виплат 1700 гривень багатодітним сім’ям. Про це в ефірі програми «Тема дня» на телеканалі UA: Буковина повідомив Юрій Півень, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА.

Якщо батьки подаватимуть заяву на виплату 1700 гривень на третю дитину та кожну наступну у віці від 0 до 6 років у червні, то гроші їм нарахують за три місяці.

«Я думаю, що в травні, в другій половині місяця батьки будуть отримувати кошти за два місяці», – сказав Юрій Півень.

Всього у Чернівецькій області налічують 11,5 тисяч багатодітних сімей. Наразі до Департаменту соціального захисту населення надійшло 873 заяви на виплату державної грошової допомоги.

Інформація про те, як подати заяву для отримання 1700 гривень на дитину у багатодітній сім’ї, у нашій відеоінструкції: https://youtu.be/bPDDHbRPVLE

peredplata