На Буковині ревізори фіскальної служби виявили порушень на 9,6 млн грн

Протягом 4 місяців цього року аудитори Головного управління ДФС у Чернівецькій області  провели 49 документальних перевірок буковинських підприємств. За їх результатами донарахували порушникам податкового законодавства 9,6 млн грн податків і штрафів. Окрім цього, деяким підприємствам довелося коригувати й інші фінансові показники. За вказаний період за результатами проведених перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 5,2  млн. грн. та залишок від’ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду на суму 0,2 млн. грн.

Із донарахованих сум за актами перевірок цього року та минулих років до Зведеного Бюджету сплачено понад 10,7  млн. грн., що перевищує надходження 2018 року на 2,0 млн. грн.

У фіскальному відомстві вкотре акцентують увагу бізнесу, що з метою руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, виявлення та протидії діяльності підприємств по ухиленню від оподаткування система податкового контролю постійно удосконалюється. Завдяки цьому підвищується якість та ефективність перевірок. Також звертають увагу, що вже декілька років поспіль до плану-графіку перевірок включаються лише ризикові підприємства. Діяльність сумлінних платників податків, які працюють в рамках закону,  не перевіряють.

peredplata