Знайти роботу можна: на Буковині цьогоріч працевлаштували 4735 буковинців

За січень – травень 2019 року 4735 буковинців отримали роботу за сприяння служби зайнятості. Більше половини працевлаштовані до набуття статусу безробітного (2378 осіб). Тривалість пошуку роботи в середньому – 138 днів – інформує Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

«Якщо для безробітного немає підходящої роботи, служба зайнятості пропонує пройти професійне навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ, щоб опанувати спеціальність затребувану на ринку праці. 207 буковинців цьогоріч вже здобули нову професію у ЦПТО», – зазначила директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Станом на 1 червня 2019 року на обліку в службі зайнятості перебували 6244 осіб. Допомогу на випадок безробіття отримували 5 390 осіб. Середній розмір виплат складає – 2752 грн.

Розмір виплат залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та заробітної плати, яку отримувала людина перед звільненням. Мінімальна сума допомоги на випадок безробіття становить 610 грн. для осіб без страхового стажу і 1630 грн. – для тих, хто його має. Щодо максимальної суми, то її розмір не може перевищувати 4 прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Нині це – 7 684 грн.

 

peredplata