На Буковині проходить засідання Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область

Сьогодні, 18 вересня, у Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича за участі голови облдержадміністрації Михайла Папієва та голови Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа відбувається засідання Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область.

У вступному слові керівник крайової виконавчої влади нагадав, що ідея про запровадження пілотного проекту створення в Чернівецькій області Фонду підтримки малого та середнього бізнесу була оприлюднена 8 лютого цього року головою Федерації роботодавців України.
«Після тієї зустрічі ми спільно з Федерацією розробили засади роботи Фонду, зокрема, порядок надання фінансової підтримки підприємцям, вимоги до оформлення та подання заявок на отримання кредитно-інвестиційних коштів. Таким чином, ми фактично зробили Чернівецьку область експериментальним майданчиком діяльності Фонду, – сказав Михайло Папієв. – Згодом на спільному розширеному засіданні обласної державної адміністрації, обласної ради, Федерації роботодавців України, Федерації роботодавців Чернівецької області та підприємців краю відбулась презентація інвестиційного фонду «Буковина», ми затвердили персональний склад Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область, положення про Раду та оголосили про початок прийому заявок від суб’єктів господарювання та авторів бізнес-ідей».

Керівник крайової виконавчої влади повідомив, що основним інвестором Фонду стала Група компаній Дмитра Фірташа Group DF. Цю ініціативу підтримали чернівецькі підприємства «Машзавод», «Трембіта», «Техно-Буд Сервіс» і «Родничок». Загальний розмір Фонду «Буковина» складає 3 млн. гривень. «Фінансування здійснюється за двома схемами: перша – пільгове кредитування вже існуючих підприємств під 5-15% річних та друга – фінансування бізнес-ідей «з нуля». Задля залучення широкого кола суб’єктів господарювання регіону та потенційних учасників впродовж травня інвестиційний Фонд «Буковина» був презентований у восьми районах області: Вижницькому, Герцаївському, Глибоцькому, Заставнівському, Кіцманському Новоселицькому, Путильському, Сторожинецькому та в м. Чернівці», – поінформував голова обласної державної адміністрації. Всього в презентації Фонду «Буковина», як підкреслив Михайло Папієв, взяли участь понад 400 суб’єктів господарської діяльності краю.

peredplata