Михайло Папієв пропонує збільшити виплати селянам за оренду земельних паїв

Сьогодні, 28 вересня, на засіданні колегії облдержадміністрації керівник крайової виконавчої влади Михайло Папієв виступив із пропозицією збільшити сільськогосподарськими підприємствами виплати селянам за оренду земельних паїв.

«У середньому зараз селяни отримують від 650 до 900 гривень за оренду одного гектара своїх паїв в рік. На мою думку, це недостатня сума, оскільки сільськогосподарське виробництво, зокрема вирощування зернових та садівництво не є збитковим, – сказав він. – А тому підприємства агропромислового комплексу, все-таки, можуть збільшити орендні виплати людям, які надають їм у користування свої землі. Для багатьох родин на селі ці кошти є значною матеріальною підтримкою».

Як наголосив голова облдержадміністрації, соціальна складова бізнесу, у тому числі на селі, повинна зростати, і на цьому акцентує увагу як центральна, так крайова влада. «Ми з вами добре розуміємо та знаємо, що соціально відповідальний бізнес є загальноприйнятим правилом, якого дотримуються великі, середні і навіть малі компанії по всьому світу. А одна із характерних ознак такого бізнесу – зацікавленість усіх сторін партнерства, в даному випадку – селянина», – підсумував Михайло Папієв.

peredplata