В Україні дозволили вирощувати коноплю

В Україні дозволили вирощувати коноплюВ кінці серпня уряд прийняв постанову, в якій узаконило поняття \”технічні коноплі\”, це дало можливість збільшити кількість підприємств, які зможуть вирощувати дану культуру.

У 2011 році цим займалися лише три компанії, а більше 40 чекали узаконення терміна, – пише журнал Forbes.

\”Більше її не потрібно охороняти\”, – пояснює важливість події директор Асоціації \”Технічна коноплі в Україні\” Олександр Ігнатюк.

Технічні коноплі – одна з найрентабельніших культур. Експерти пояснюють, що вклавши в розрахунку на гектар 2,5-3 тисячі гривень, можна отримати віддачу до 100%, а врожайність конопель в Україні досягає 770 кг з гектара. Майже вся продукція експортується – в Євросоюзі з насіння виробляють олію, а стебла йдуть на виготовлення будматеріалів, тканин або мотузок.

Видання відзначає, що як і раніше, фермери отримуватимуть квоти на посіви, а чиновники – періодично збирати та аналізувати зразки рослин. А ось під шумок вирощувати наркотичні сорти конопель не вийде:.

\”Безнаркотіческіе сорти мають унікальну властивість: шляхом перезапилення вони\” знищують \”наркотичні рослини в радіусі кількох кілометрів\”, – резюмує радник глави антинаркотичного відомства Володимир Ященко.
Джерело

peredplata