Буковинські податківці запевняють, що втричі зменшили кількість перевірок

Як інформує Державна податкова служба у Чернівецькій області, уже другий рік поспіль податківці краю дотримуються мораторію на проведення фактичних перевірок суб’єктів малого бізнесу. За три квартали цього року кількість таких перевірок зменшилася на 30,8%. Зокрема, з 865 перевірок у 2011 році до 599 у 2012, що складає лише 5% від кількості платників, які проводять розрахункові операції за готівкові кошти.

Як виняток, фактичні перевірки податківцями здійснюються лише за наявності обов’язкових до розгляду письмових звернень покупців та споживачів послуг та в разі отримання інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування про наявність конкретних порушень вимог чинного законодавства.

Одночасно, інформує служба, перевіряється дотримання законності при розрахунках зі споживачами, при виробництві та обігу підакцизних товарів, наявність ліцензій, патентів, свідоцтв. Крім того, перевіряється дотримання роботодавцями законодавства при укладенні трудових договорів та оформленні трудових відносин з найманими працівниками.

Під час зазначених перевірок виявлені порушення, за результатами яких застосовані фінансові санкції на майже 2,5 млн. гривень. Динаміка зростання результативності фактичних перевірок свідчить про те, що не всі платники проводять готівку через реєстратори розрахункових операцій та видають покупцям чеки, дотримуються мінімальних та максимальних цін при продажу лікеро-горілчаних та тютюнових виробів.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata