Підпільний курс долара виріс на Буковині

Підпільний курс долара виріс на БуковиніУ понеділок, 29 жовтня вільно купити долари можна лише у буковинських міняйлів.

-Продам скільки завгодно доларів по 8,4 гривні за один, – сказала добре вдягнена пані з гаманцем на поясі кореспонденту molbuk.ua.
Підпільні працівники обміну валют на Калинівському ринку минулими вихідними продавали долари й по 8,45-8,5 гривень. Кажуть, що люди й за такі гроші купували валюту.

Водночас, деякі офіційні обмінники Чернівців зачинилися. Кілька обмінних пунктів не працюють останні два тижні. Подейкують, що вони зчинилися через перевірки.

На табло обміну курсів валют банків долар коштує 8,16-8,19 гривень. Але купити американську валюту у фінустановах майже неможливо. Великих купюр американської валюти не бачать й самі касири.

-Нова хвиля паніки знову спричинив стрибок курсу валют, – каже касир одного із філій іноземних банків. – На початку минулого тижня люди більше здавали доларів, тож декотрим клієнтам вдавалося придбати сотню-другу. А наприкінці тижня приходили здати лише по 10-20 доларів. З банку також підкріплення у доларах не надходить. Тож тепер вже й на виплату валютних переказів іноді не вистачає доларів.

Водночас, 29 жовтня виріс курс долара відносно гривні і на українському міжбанку. На час відкриття торгів долар США коштував 8,16 гривень, а закривали торги з ціною 8,1825 гривень за долар.

peredplata