На зарплати вже не вистачає 10 мільярдів

На зарплати вже не вистачає 10 мільярдівДля здійснення в 2012 році всіх виплат бюдженикам не вистачає близько 10 мільярдів гривень.

Про це сказав заступник глави Профспілки працівників освіти та науки Сергій Романюк на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.
У зв’язку з цим профспілки ініціюють зустріч з керівництвом уряду за участю міністрів галузей, представників регіональних профспілок. Такі збори планується провести 10 грудня, поінформував він.

За даними Романюка, в освітянській сфері ситуація найгірша.

\”Ми зібрали оперативні дані з територіальних організацій профспілки про фінансовий стан галузі, і коли ми підбили підсумки, то виявилось, що нам до кінця року, щоб закрити фінансовий рік, не вистачає понад 5 мільярдів гривень\”, – уточнив він.

\”Тут є зарплата, є комунальні платежі, є студентські стипендії\”, – додав чиновник.

\”Якщо говорити виключно про оплатний проект: то за місцевими бюджетами не вистачає, щоб закрити фінансовий рік, 2,4 мільярди гривень, за центральним бюджетом для виплати зарплати працівникам вищої школи не вистачає 101 мільйона гривень і на виплату стипендій 109 мільйонів гривень, решта – це комунальні послуги\”, – повідомив Романюк.

В інших галузях, зазначив він, ситуація подібна. Зокрема, у галузі охорони здоров’я не вистачає близько 2 мільярдів гривень на зарплату.
\”Ми прорахували, що загалом десь близько 10 мільярдів гривень не вистачає\”, – заявив він.

\”Якщо зараз ВР старого або нового скликання не перегляне зміни до закону \”Про державний бюджет на 2012 рік\”, люди залишаться без заробітної плати, тому що резервів, щоб виплатити заробітну плату за грудень, немає. Це кошти, яких не вистачає, щоб закрити фінансовий рік. Цих коштів взагалі в бюджеті не передбачено\”, – стверджує Романюк.

\”Інформацію в Кабмін, в Міністерство освіти молоді та спорту ми направили ще в травні цього року. І цифри ми назвали приблизно такі ж\”, – додав він.

Джерело Українська правда

peredplata