Влада винна бюджетникам понад 1,3 мільярда

Влада винна бюджетникам понад 1,3 мільярдаМісцеві бюджети винні бюджетникам понад 1,3 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні Держфінінспекції.

\”На початок грудня 2012 року заборгованість із виплати зарплати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становила понад 1,3 млрд гривень\”, – сказано у повідомленні.

За словами голови Держфінінспекції Петра Андрєєва, значна частина місцевих чиновників може бути звільнена з роботи через наявність заборгованості з виплати зарплати.

\”Президент дуже жорстко поставив питання щодо неприпустимості будь-яких заборгованостей із заробітної платні. Було проведено аналіз причин допущеної заборгованості. І результати цієї роботи навряд чи можна назвати втішними\”, – сказав Андрєєв.

У відомстві зазначили, що серед причин заборгованості існують виплати, які не мали обов’язкового характеру, але проводилися, незважаючи на брак коштів для виплати заробітної плати.

\”На грудня 2012 року випадки заборгованості з виплати зарплати виявлено у більшості областей України\”, – повідомили у Держфінінспекції.
Як повідомлялося, уряд додатково виділив 1,6 млрд гривень на погашення заборгованості з заробітної плати.

Нагадаємо, в Асоціації міст України заявляють, що уряд має намір перекласти відповідальність за невиплату зарплати бюджетникам на міських голів.

Джерело Українська правда

Світлина

peredplata