Знай наших! Журналіст газети \”Час\” Надія Вірна – переможець всеукраїнського відкритого конкурсу журналістських розслідувань

Знай наших! Журналіст газети "Час" Надія Вірна - переможець всеукраїнського відкритого конкурсу журналістських розслідуваньПереможців відкритого конкурсу журналістських розслідувань про зловживання у сфері закупівель за кошти місцевих бюджетів оголосили під час круглого столу «Державні закупівлі в Україні: масштаб зловживань, шляхи вирішення, персоналії, регіони». Захід був організований Центром Політичних Студій та Аналітики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.

Влітку 2012 року у рамках проекту «Реалізація методики громадського моніторингу – основа прозорості державних закупівель» ЦПСА оголосив конкурс журналістських розслідувань. Об’єктами журналістських текстів стали державні закупівлі, що здійснюються органами місцевої влади та місцевого самоврядування в усіх регіонах України. Статті учасників конкурсу мали бути створеними протягом січня-жовтня 2012 року та викривати резонансні факти порушень в сфері закупівель за кошти місцевих бюджетів.

Третє місце у конкурсі посіла робота кореспондента газети «Час» Надії Бабинської. Друге місце отримав кореспондент відділу розслідувань інтернет-видання Forbes.ua Сергій Головньов. Ведуча програми «Тендер News» на телеканалі ТВі Наталія Седлецька здобула перше місце.

Призерів під час круглого столу нагородили голова журі конкурсу, головний редактор порталу «Наші Гроші» Олексій Шалайський та директор Центру Політичних Студій та Аналітики Віктор Таран.

За словами Віктора Тарана, конкурс мав на меті виявити резонансні факти порушень в сфері держзакупівель, об’єднати зусилля громадськості щодо боротьби з проявами корупції на місцевому рівні та вивести тему державних закупівель на рівень сприйняття широкими колами громадськості.

Із текстами статей переможців конкурсу можна ознайомитись тут:

І місце – http://tvi.ua/new/2012/09/10/tabachnyk_otkat_y_avtobusy_||_tender_news_na_tvi
ІІ місце – http://forbes.ua/nation/1339772-kak-forbes-ua-pouchastvoval-v-tendere-nacbanka
ІІІ місце – http://chas.cv.ua/index.php?newsid=3355 та http://chas.cv.ua/index.php?newsid=3455

Від редакції: Надійко, ми тебе вітаємо, пишаємося тобою! ТАК ТРИМАТИ!

Додаткову інформацію, щодо розслідувань у сфері держзакупівель можна знайти на сайті Центру Політичних Студій та Аналітики: http://cpsa.org.ua

Проект \”Реалізація методики громадського моніторингу – основа прозорості державних закупівель\” реалізується Центром Політичних Студій та Аналітики в межах спільної ініціативи Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.Реалізація компоненту «Підтримка місцевих ініціатив» програми «Об\’єднуємося заради реформ (UNITER)», що виконується Pact Inc., стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження».
Думки, що були викладені на заході, є винятковою відповідальністю Центру Політичних Студій та Аналітики та не обов\’язково відображають точку зору USAID, уряду США, Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.

peredplata