Готуйтесь! В Україні до того всього створять ще й фінансову поліцію

Готуйтесь! В Україні до того всього створять ще й фінансову поліціюНа узгодження до Міндоходіов і МВС потрапив проект закону \”Про Службу фінансових розслідувань України (фінансової поліції)\”.

Як повідомляється, документ обіцяє зробити це відомство окремим силовим органом зі спецстатусом і мегаповноваженнями, і підпорядкувати його безпосередньо Віктору Януковичу.

\”Відповідно до законопроекту, автор якого не вказується, новий правоохоронний орган буде займатися всіма правопорушеннями проти економічних інтересів країни, які зараз розділені між шістьма різними структурами: податковою міліцією у складі Міндоходів, управліннями по боротьбі з економічною та організованою злочинністю МВС, відділом контррозвідувального захисту економіки СБУ, боротьби з контрабандою митниці та Держфінінспекції. Ці структури пропонується ліквідувати\”, – зазначає видання.

Серед повноважень Служби фінансових розслідувань виявиться контроль за дотриманням законодавства у сфері держзакупівель і припинення розтрати бюджетних коштів на всіх рівнях, включаючи підприємства, які отримують підтримку з державних або місцевих бюджетів, та проведення внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів. Більш того, у функції фінполіції увійде боротьба з відмиванням доходів та корупцією, пише видання.

Крім того, як відзначає видання, набір повноважень для таких завдань у фінполіцейскіх виявиться достатнім. Так, як і нинішні податківці, вони зможуть проводити перевірки та оперативно-розшукову діяльність. Але до цього додасться повний перелік повноважень, які зараз доступні співробітникам СБУ і МВС.
Фінансові поліцейські, приміром, зможуть використовувати фізичну силу, носити і застосовувати кийки, сльозогінний газ, а також вогнепальну зброю. Проте використання останнього буде строго лімітовано – в документі цьому окремо присвячені дві глави.

Джерело Українська правда

peredplata