Чиновники переплачують за офіційні веб-сторінки у 10-30 разів

Чиновники переплачують за офіційні веб-сторінки у 10-30 разівДП «Укрпошта» відмовилася від версії сайту, на розкрутку якого в 2011 році витратила 1 мільйон гривень і замовила розробку нової веб-сторінки ще за 500 тисяч гривень. При чому, новий сайт різні знавці ринку оцінюють максимум у 20 тисяч гривень, повідомляє програма «Тендер News» на ТВі.

Директор компанії з просування сайтів Артем Орлянський повідомив ТВі: «Таке замовлення вартувало б в межах декількох тисяч гривень. Мова ніяк не йде про мільйони.» Через 2 роки після «просування» сайту за мільйон державних гривень, сторінка «Укрпошти» на Facebook зібрала всього 1124 «лайки», а у «ВКонтакті» ще менше – 761. При цьому, лише власний штат «Укрпошти» налічує 97 тисяч працівників. Всі прибутки державного підприємства 2011 року складали 26 мільйонів гривень. З них 1 мільйон пішов на «розкрутку» веб-сторінки.

Це не єдиний приклад сумнівного витрачання державних грошей на просування держпідприємств чи органів влади в Інтернеті, повідомляють журналісти Тендер News. Скажімо Міністерство економічного розвитку і торгівлі замовило «розширення» і «належне функціонування» Єдиного порталу адмінпослуг на 450 тис грн. За справу взявся Державний науково-дослідний інститутут інформатизації та моделювання економіки, який розробляв цей сайт. При цьому опитані журналістами працівники ІТ-індустрії з подивом зазначали, що сайт – копія дизайну Windows 8.

Завершити роботи з наповнення сайту планувалось до середини грудня минулого року. Однак портал і досі ще «знаходиться в процесі розробки і тестування». Втім, журналістам Тендер News у Mіністерстві повідомили, що 450 тисяч гривень – це ще не остаточна сума.

«450 тисяч – це лише початок для такої масштабної роботи. Ще раз хочу нагадати, що інші країни на створення подібних порталів витрачали сотні мільйонів, для того щоб він був зручний для громадян відповідної країни», розповів каналу ТВі перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Джерело ТВі

Світлина wezoom.com.ua

peredplata