На Буковині хворих на діабет безкоштовно забезпечують інноваційними ліками

У Чернівецькій області розпочали безкоштовно забезпечувати хворих на діабет інноваційним препаратом для відновлення клітин підшлункової залози. Йдеться про препарат «Віктоза» датської фармацевтичної компанії «Ново Нордіск», який належить до глюкагоноподібних пептидів. Це єдині ліки, здатні відновлювати бета-клітини в острівцях Лангерганса підшлункової залози, котрі виробляють інсулін.

“З ініціативи директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Ігоря Шкробанця у межах наявних коштів ми закупили необхідну кількість інноваційного препарату, достатню наразі для безкоштовного забезпечення ним до кінця року десяти пацієнтів”, – розповіла головний лікар обласної комунальної установи “Чернівецький обласний ендокринологічний центр”, головний ендокринолог області Марина Леонова. За її словами, поки що кількість хворих, яких вдалося безкоштовно забезпечити цими ліками, невелика, але є надія, що кожного року вона зростатиме.

Щодо забезпечення хворих на цукровий діабет цукрознижувальними препаратами в Чернівецькій області, то воно перебуває на належному рівні. З усіх хворих, які знаходяться на інсулінозамісній терапії, 50% отримують інсулін вітчизняного виробництва, а 50% — імпортного, зокрема, Індії та Німеччини. Виключно закордонними ліками забезпечують дітей-діабетиків, повідомляють в Чернівецькому обласному ендокринологічному центрі.

Про це повідомляють в департаменті з охорони здоров\”я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА.

peredplata