З липня центри первинної медико-санітарної допомоги функціонують у всіх районах Чернівецької області

Як повідомляє департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, відтепер, з відкриттям у м. Герца центру первинної медико-санітарної допомоги, на засадах сімейної медицини запрацювала дільнична служба всіх районів області. За словами заступника начальника управління організації лікувально-профілактичної роботи та розвитку медичної допомоги населення департаменту Любові Крикливець, відповідно до плану з другого півріччя центри первинної медико-санітарної допомоги функціонують у всіх районах краю.

«Тому всіх жителів Буковини, за винятком лише м. Чернівці, відтепер обслуговують сімейні лікарі. – зазначила Любов Крикливець. – В обласному центрі також є позитивні зрушення, тож вже у вересні-жовтні в місті запрацюють два центри первинної медико-санітарної допомоги, де обслуговуватимуться жителі Садгори та мікрорайону Роша. До кінця року на обслуговування сімейними лікарями мають перейти жителі мікрорайону вулиці Південно-Кільцевої та бульвару Героїв Сталінграду, а протягом першого кварталу наступного року – всі чернівчани».

Для цього, за словами посадовця, є необхідні передумови: всі дільничні терапевти й педіатри перепідготовлені, мають відповідні сертифікати і навіть якщо наразі вони не працюють на посадах сімейних лікарів, все одно проходять повторне стажування, щоб підтвердити свою нову кваліфікацію. Після завершення реорганізації первинної мережі й запровадження сімейної медицини, в області розпочнеться робота з удосконалення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, чіткого розмежування функцій між первинною і вторинною ланками, удосконаленню системи наступності надання медичної допомоги.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata