Для діабетиків Чернівецької області подарували обладнання вартістю у півмільйона гривень

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, Чернівецька область отримала у вигляді гуманітарної допомоги сучасні експрес-аналізатори та тести для визначення рівня глікованого гемоглобіну у хворих на цукровий діабет на загальну суму 525 тис. гривень від Міжнародної діабетичної асоціації та данської компанії-виробника «Новонордікс».

За словами начальника управління лікувально-профілактичної роботи Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Марії Поліщук, отримані експрес-аналізатори та тести будуть передані в усі лікувальні заклади області, що дозволить підвищити якість надання медичної допомоги хворим на цукровий діабет.

Медики відзначають, що визначення рівня глікованого гемоглобіну є одним із найбільш важливих показників у хворих на цукровий діабет, оскільки його зниження лише на 1% зменшує ризик інфаркту міокарда у діабетиків на 14%, мікросудинних ускладнень на 37%, а ризик смерті на 21%.

peredplata