У Чернівецькій психлікарні лікують за допомогою театру

У Чернівецькій психлікарні лікують за допомогою театруПри психосоматичному денному стаціонарі Чернівецької обласної психіатричної лікарні діє драматичний театр.
Ідею такого терапевтичного методу чернівецькі медики запозичили у одній із львівських лікарень, – повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров\’я України.

\”Для наших пацієнтів таблетки – не панацея. З ними треба більше говорити, – каже завідувачка психосоматичного денного стаціонару Чернівецької обласної психіатричної лікарні Ганна Дорошенко. – Подібні психотерапевтичні методи допомагають здійснювати реабілітацію хворих, не відриваючи їх від спілкування і суспільства\”.

Участь у театральному дійстві беруть всі бажаючі пацієнти. При цьому уявлення та ролі в них вибирають самостійно.

\”Події твору, його герої повинні відображати внутрішні переживання пацієнтів, – пояснює практикуючий психолог стаціонару Олена Фоменко. – Відігравши сценарій, після всі разом аналізуємо характери і вчинки героїв і події твору. Це дозволяє пацієнтам побачити свої проблеми зі сторони і визначитися зі способом їх вирішення \”.

Про результати театральної терапії говорити рано, проте психотерапевти вважають, що пацієнтам подобається пробувати свої сили в акторському мистецтві.

peredplata