В Чернівецькому обласному кардіодиспансері працюватиме відділення інтервенційної кардіології

Як повідомляє департамент охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, при Чернівецькому обласному кардіодиспансері планується створити відділення інтервенційної кардіології. Про це заявив під час візиту до Чернівців головний кардіолог України Борис Тодуров. Він розповів, що таким чином Міністерство охорони здоров’я прагне поліпшити надання допомоги хворим безпосередньо в регіонах країни.

За словами фахівця, обов’язкова умова для відкриття відділення – наявність ангіограма, тобто сучасного комплексу для дослідження стану та лікування серця і судин вартістю у кілька мільйонів гривень. Наразі у кардіодиспансері за рекомендаціями спеціалістів Всеукраїнського центру серця готують приміщення для його встановлення.

Як розповіла головний лікар Чернівецького обласного клінічного кардіологічного диспансеру Ірина Маковійчук, у новому відділенні медики зможуть не лише досліджувати стан судин і серця хворих, а й проводити кардіохірургічні втручання, а саме: стентування, шунтування, вживлення штучних водіїв ритму серця. За її словами, це особливо потрібно хворим при гострому коронарному синдромі, оскільки при цьому захворюванні пацієнтам не можна виїжджати на операцію в інші міста.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata