Фист файний фест

Фист файний фестУперше ПИВФЕСТ у Чернівцях відкрив кращий ведущий України Василь Ілащук. Серед «родзинок» фестивалю-2013 – започаткований конкурс «Міс груди».

Офіційно ІІІ ПИВФЕСТ 14.09.13 відкрили секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та депутат

Іван Гешко і Людмила Семенюк

міської ради Валерій Чинуш. Перший, як і торік, символічно забив кран в бочку з пивом, яке потім роздали присутнім. І наголосив на тому, що ПИВФЕСТ є одним з проектів, який тісно переплітається з туристичними перспективами міста. Віталій Михайлович зазначив, що гості, які люблять пиво, можуть скуштувати живого хмільного напою (але в міру), проте в програмі заходу є й достатньо пропозицій, пов’язаних зі здоровим способом життя.

Музичну програму ПИВФЕСТу відкрили театр-студія «Голос», військовий оркестр, шоу-група «Вікторія» з «молодшими сестрами» («Рута») та лауреатка міжнародних конкурсів Рената Довгаліс.

Серед веселих конкурсів першим було випивання пива через соломку. Тут кращий результат показав Василь Якімчук, який через соломку випив 0,5 л пива за 19,44 сек. (переможець аналогічного конкурсу-2013 показав результат 16,27 сек.). Скромніші результати, ніж минулого року, показали і учасники «класичного» швидкого випивання 0,5 л пива. Георгій Тирон, який на ПИВФЕСТі-2012 увійшов до Книги рекордів Буковини, випивши 1 л пива за 14,34 сек., цього разу найшвидше випив 0,5 л пива, але до рекордного показника Петра Головатого (4,74 сек.) не дотягнув. Майже одночасно з п. Георгієм «фінішував» Василь Якімчук, але на останніх ковтках трішки розлив пива, що заборонено правилами.

Великий інтерес у присутніх викликали змагання з армспорту (боротьба на руках), співорганізаторами яких стали обласна федерація армспорту та обласний центр «Спорт для всіх». Розпочали дівчата. Серед 9-ти учасниць призову трійку утворили Аліна Адаменік, Ніколетта Шородок та Анастасія Романюк. Окремо слід відзначити володарку «дерев’яної медалі» Альвіну Баб’юк, яка була дуже-дуже близькою до «бронзи», між поєдинками бавила трьох діток.

У чоловічій категорії до 80 кг у матчі за 3 місце Юрій Шкурган переміг Андрія Понича, а у фіналі титулований Андрій Вандоляк – Василя Гандабуру (який успішно займається стріт воркаутом, може підтягнутися однією рукою 8 разів!).

У категорії понад 80 кг у боротьбі за «бронзу» Роман Мурга здолав Вадима Жукова, а у фіналі Іван Маковій – байкера Андрія Литвинюка.

Півфіналісти обох номінацій позмагалися і в абсолютній категорії. Але вже на ліву руку. Тут у двобої за 3 місце Василь Гандабура здолав Юрія Шкургана, а у фіналі той же Андрій Вандоляк у драматичній боротьбі «дотиснув» Романа Мургу.

Крім медалей, призери отримали від організаторів футболки, які вручив почесний гість заходу – заслужений майстер спорту, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м і кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко. Останній після церемонії нагородження роздав презенти найактивнішим вболівальникам, у т.ч. великій групі підлітків (які продемонстрували найгучніше вболівання за всю історію турнірів з армспорту на ПИВФЕСТі), пенсіонерці та ветерану війни.

Чималий ажіотаж здійнявся навколо започаткованого конкурсу «Міс груди». Кращих визначали за найбільшою різницею між бюстом і талією. «Мірки» знімав зірковий Іван Гешко. І, для прикладу, розпочали з красуні-співведучої свята Людмили Семенюк (свого часу вела шоу-програму «Зірки естради – зіркам спорту», проект «Старти надій» на ОДТРК «Буковина»). Але так сталось, що її 33 см (100/67) так нікому з інших 10-ти учасниць не вдалося перевершити. Наступними за цим показником стали Зоя Турецька (26 – 105/79), Анастасія Маркова (26 – 83/57) та Діана Чумак (25 – 95/70). Усі учасниці отримали презенти від організаторів. А корона, стрічки та інші призи будуть розіграні у фінальній частині «Міс груди» в неділю, 15.09.13, коли в ролі «арбітра» буде виступати і «Найсильніша людина України» Костянтин Ільїн.

Як і на попередніх ПИВФЕСТах насиченою була програма для дітей – тату, розмальовки, аніматори, клоуни від арт-студії «Паркус» (Бім-Бом і Фі-Фі), майстер-клас від майстра з випічки піци (готували разом піцу, що дуже подобалось малечі) тощо.

У вечірній програмі присутні побачили яскраве фаєр-шоу від формації «Тіні вогню», а також із задоволенням потанцювали під виступ групи «Іванківські музики» з Кіцманщини.

А ще учасники ПИВФЕСТу заочно вболівали за «Буковину», яка в цей день вперше після серйозних кадрових змін зіграла у І лізі і перемогла вдома чернігівську «Десну». Присутнім запропонували «позмагатися» у футбольних прогнозах. Лише 0:0 після 1 тайму передбачили Ю. Басов та Андрій Дімітров. І 0:0, і підсумковий рахунок 1:0 вгадали Оксана Зеліна, Олег Андрущак, Руслан Гнатчук, А. Бевцик, Р. Казаков, Андрій Мельниченко та Валентина Мороз, а Володимир Величко та Володимир Українець вірно відповіли і на запитання з історії клубу (про 5 місце у І союзній лізі). Лауреатів нагородять під час другого дня фестивалю.

У неділю, до слова, будуть і очікувані виступи «Лісапетного батальйону» та популярної групи «ТІК». Василь Ілащук на другий день вести не буде – як сам зазначив, ще до вечора першого дня вирушив до столиці. А «естафету» у нього прийняли вже згадана Людмила Семенюк та спортивний функціонер і журналіст, коментатор телеверсій спортивних змагань Георгій Мазурашу.

Джерело

peredplata