Юні екологи Чернівців взяли участь у конференції

У центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, що у чернівецькій школі №16, відбулася науково-практична конференція для школярів міста “Кімнатні рослини у нашому житті”. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

На неї завітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар і начальник управління освіти міської ради Валентина Малишевська.

«Мене приємно здивував рівень підготовки цих ще зовсім юних школярів, – каже Олександр Паскар. – На сьогодні вже маємо перші перемоги вихованців центру. Вони взяли участь у 5-ти всеукраїнських та обласних конкурсах, на яких посіли 12 призових місць. Також на базі центру було проведено обласний збір юних аграрників, садівників, зоологів-тваринників, квітникарів-дизайнерів. У ньому гуртківці закладу вибороли одне перше, два других та два третіх місця. Упевнений, це лише початок історії славетного закладу, міського осередку екологічною просвіти та виховання учнівської молоді».

Довідково:
Міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді розпочав роботу 1 вересня відповідно до завдань, визначених соціальними ініціативами Президента України та Програми екологічної освіти в місті Чернівці на 2013-2017 роки. У ньому створено умови для забезпечення якісною позашкільноюекологічною освітою 694 гуртківців. Діяльність закладу спрямована на розвиток гурткової та індивідуальної форм роботи, проведення екологічних експедицій, лабораторних робіт, застосування теоретичних знань на практиці та участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, що буде сприяти активізації науково-дослідницької,експериментальної, проектної роботи учнів.
Тут розпочали роботу 44 гуртки: «Юні рослинники» , «Юні виноградарі», «Юні квітникарі», «Юні охоронці природи», «Юні лісівники», «Основи гідробіології», «Світ природи з елементами англійської мови», «Лікарські рослини», «Юні екологи» та ін., які працюють як на базі ЗОШ № 16 так і в17-ти школах міста.

peredplata