Наприкінці лютого в Україну повернуться морози

Наприкінці лютого в Україну повернуться морозиСиноптики прогнозують, що тепла погода в Україні збережеться до 20 лютого.
«Увесь цей час в країні буде плюсова температура в межах +4 … +6 градусів, у Криму – до +15 . Правда, найближчими днями у Києві, на заході, півночі та в центрі можливі дощі », – розповів заступник начальника Гідрометцентру Анатолій Прокопенко. Але ховати зимові речі на верхню полицю поки рано.
«Ймовірно, морози в кінці лютого – на початку березня ще повернуться», – сказав синоптик. Така аномально тепла для зими погода може призвести до згубних наслідків, запевняють зоологи. «Прокинулися завчасно тварини, особливо хворі та старі (наприклад, їжаки), можуть загинути через те, що не знайдуть їжі», – сказав провідний зоолог Київського зоопарку Анатолій Майстренко. Біолог, голова Всеукраїнського союзу посадкового матеріалу Володимир Разумовський стверджує, що рослинам нічого не загрожує. «У них є генетична пам\’ять, і вони \”розуміють\”, що тепло оманливе і ще будуть морози. Тому бруньки можуть з\’явитися тільки у привезених з тундри чи Африки рослин, які не звикли до нашого клімату», – сказав Розумовський.

peredplata