Чернівчанам пропонують зібратись на еко-пікнік

22 березня ініціатива \”Зробимо Україну Чистою – Чернівці\” запрошує на еко-пікнік з прибиранням у селі Біла (Кіцманський район).

Чернівчанам пропонують зібратись на еко-пікнік

Село Біла знаходиться усього в 4 км від міста, але про його туристичні принади знають не усі чернівчани. У селі протікає річка Прут, а також розташоване джерело питної води, яка, за свідченням місцевих жителів, має цілющі властивості для зору.

Організатори акції закликають чернівчан провести день у гармонії з природою, поповнюючи баланс енергії та моральних сил, що так необхідно у важкі часи.
Під час еко-пікніка організатори акції планують провести екскурсію і розповісти про історію місцини, прибрати територію та поспілкуватися за пісним пікніком.
Зустріч – о 10:40 на зупинці «Річка Прут» навпроти магазину \”Єврошоп\”.

Довідка:
Всеукраїнська громадська організації «Зробимо Україну чистою!» – учасник загальносвітового руху “Let’s do it, world”, що об’єднує понад 8,5 мільйонів людей в 108 державах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні, далі – «ЗУЧ» – проводить соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій 12 квітня 2014 року.
Метою акції «ЗУЧ» є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього долучення місцевих громад до прибирання своїх міст та селищ. Головними напрямками акції є еко-виховання, благоустрій та правильне поводження з відходами.
Три роки поспіль кількість учасників акції подвоюється. Так, у 2011 році до акції долучилося 22 тис. волонтерів, у 2012 р. – понад 51 тис., а у 2013 р. на прибирання вийшло вже 140 тис. чоловік із 374 міст по всім регіонам України. У 2014 р. планується залучити понад 250 тис. учасників із усіх регіонів України.

Детальніше про акції \”ЗУЧ\” можна дізнатися у групі в соціальній мережі: http://vk.com/letsdoit_chernivci .

peredplata