ВАШКІВСЬКА ШКОЛА ОТРИМАЛА СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ВІД БРАТІВ КЛИЧКІВ

Учні Вашківської школи у Вижницькому районі зможуть займатися спортом на майданчику, обладнаному сучасним інвентарем, уже цього травня. Це подарунок від Фонду Кличко – благодійної організації славетних українських спортсменів, та партнера проекту – Фундації Кока-Кола. Школа у Вашківцях – одна з п’ятнадцяти українських шкіл-переможців у конкурсі Фонду «Клич друзів – граймо разом!» у 2014 році.

22 травня, місто Вашківці, Вижницький район. Навколо школи лунає музика. У дворі зібралися вчителі, учні та їхні батьки. Це ще не останній дзвоник – це відкриття спортивного майданчика в рамках проекту «Клич друзів – граймо разом!», започаткованого Фондом Кличко за підтримки Фундації Кока-Кола. Подекуди, не чекаючи офіційної церемонії, дітлахи активно освоюють нову конструкцію на шкільному подвір’ї.

ВАШКІВСЬКА ШКОЛА ОТРИМАЛА СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ВІД БРАТІВ КЛИЧКІВ

ВАШКІВСЬКА ШКОЛА ОТРИМАЛА СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ВІД БРАТІВ КЛИЧКІВ

Головна мета проекту – створення умов для виховання у молоді звички до здорового способу життя, занять спортом.

«Ми прагнемо створити умови, в яких діти частіше буватимуть на свіжому повітрі, полюблять фізичну культуру, спорт, об’єднуватимуться у команди та ініціативні групи, досягнуть успіхів у спорті та житті. Звичайно, ми орієнтуємося на школи, які залучають дітей до активного способу життя, але, водночас, мають гостру потребу в спортивному обладнанні», – повідомляє Аліна Носенко, виконавчий директор Фонду Кличко.

Вашківці – містечко відоме не тільки на Буковині, але й за межами області й України. Це «край, славний людьми», як каже директор школи Надія Костянтинівна Бучацька. Громада Вашківців завжди була згуртованою і ставила виховання дітей на перше місце. Ще на початку століття громада за власний кошт збудувала гімназію – одну з найперших українських шкіл на теренах сучасної Чернівецької області. І сьогодні громада сприяла тому, щоб Вашківська школа перемогла у конкурсі «Клич друзів – граймо разом» – батьки разом з учителями та учнями готували конкурсну заявку. «Головне завдання школи – зберегти здоров\’я дітей, – каже директор, – і без участі батьків це не можливо. Ми вчимо насамперед батьків, що таке здоровий активний спосіб життя». У Вашківцях щиро віддячили благодійникам – доповнили майданчик «Алеєю переможців» та підготували флеш-моб – усі у вишиванках. «Я вважаю, що Фонд Кличко і Фундація Кока-Кола роблять велику, богоугодну справу», – додає Надія Костянтинівна.

Ініціатива «Клич друзів – граймо разом!» існує з 2003 року. І хоча тоді здавалося, що десяток-другий майданчиків за рік – це крапля в морі, цього року їх загальна кількість сягне 143.

«Справді є чим пишатися! – зазначає Олеся Жулинська, Директор зі зв’язків із громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна», – Компанія Кока-Кола працює у більш ніж 200 країнах світу та у 115 з них підтримує понад 280 програм фізичної активності. В Україні ми допомагаємо реалізовувати низку проектів національного масштабу, що мають істотний суспільний резонанс. Надзвичайно високий інтерес, що викликає зараз ініціатива «Клич друзів – граймо разом!», підтверджує правильність наших кроків на цьому шляху».

Щоб влаштувати урочисте відкриття майданчика, організатори приїхали з Києва та прихопили все необхідне для проведення свята. Учні школи сформували команди. У програмі змагань – техніка володіння футбольним м’ячем, конкурс баскетбольних «снайперів», змагання з підтягування на турніку. Але не тільки сила та вправність дають можливість отримати перемогу. Знання і кмітливість стають запорукою успіху в спортивній вікторині. Зрештою, кожен учасник отримав подарунок, взявши участь у безпрограшній лотереї.
Наступне відкриття майданчика відбудеться 29 травня у селі Гельмязів Черкаської області.

peredplata